Kirjasto ja kaksi nuorisotaloa yhdistyvät Hertsiin

Ensimmäistä kertaa Helsingissä kirjasto ja nuorisotalo yhdistetään samoihin tiloihin. Herttoniemen kirjasto sekä Kettutien ja Herttoniemenrannan nuorisotalot muuttavat lähipalvelukeskus Hertsiin maaliskuussa 2020. Uusien tilojen avajaisia vietetään 19.3.2020.

Hertsi rakentuu Herttoniemen metroaseman välittömään läheisyyteen. Keskeisen sijainnin ansiosta kirjasto ja nuorisotalo ovat helposti saavutettavissa ja palvelevat myös sellaisia kaupunkilaisia, jotka eivät ole aiemmin kirjastoa tai nuorisotaloa käyttäneet. Uuteen Herttoniemen kirjastoon on tulossa laajat aukioloajat ja hyvät mahdollisuudet asiakkaiden omatoimikäyttöön. Tiloja voi myös varata Varaamon (varaamo.hel.fi) kautta.

Hertsistä kirjasto ja nuorisotalo saavat uudet tilat, joissa erilaiset toiminnot ja osaaminen yhdistyvät. Sisustussuunnitelman tehnyt Rune & Berg Design on tuonut tiloihin väriä, iloa ja kiinnostavia yksityiskohtia. Esimerkiksi satukattilassa satujen luku nousee ihan uudelle tasolle.

Tiloista löytyy myös studio, viihdetila, olotila, sali, ryhmätila, lukutila ja kokoustila. Neliöitä on uusissa tiloissa entiseen nähden vähemmän, mutta sisustussuunnittelussa tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Odotamme innolla Hertsiin pääsyä! Toivottavasti tästä muodostuu iloinen urbaani kulttuurin ja tekemisen kattila, jonka porina kuuluu ympäri pääkaupunkiseutua, aluekirjastopalvelujen johtaja Saara Ihamäki kuvailee.

Iloitsen siitä, että onnistuimme suunnittelemaan yhdessä nuorten kanssa, mikä heille on Hertsin tulevassa tilassa ja toiminnassa tärkeää. Aukioloaikojen painopisteet siirtävät toimintaa viikonloppuihin, ja nuoret tulevat saamaan alueelle toivomansa nuorten kahvilatilan. Nuorille tulee myös uusia työmahdollisuuksia ja he pääsevät itse tekemään kahvilaan tulevaa taidetta, toiminnanjohtaja Sari Granö Herttoniemen nuorisotyöyksiköstä kertoo.

Herttoniemen kirjaston viimeinen aukiolopäivä nykyisissä tiloissa on lauantai 15.2.2020. Kettutien ja Herttoniemenrannan nuorisotalojen ovet sulkeutuvat muuttoa varten perjantain 14.2.2020 jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.