Kävijälaskuri ja valaistus Malminkartanon kuntoportaisiin

Malminkartanon kuntoportaat ennen perusparannusta. Kuva: Touko Leppänen

Malminkartanonhuipun kuntoportaiden perusparannus alkaa huhtikuussa 2021.

Uudet portaat ovat nykyisiä leveämmät ja turvallisemmat.

Kaupungin tavoitteena on, että uusitut portaat valmistuvat heinäkuussa 2021.
Malminkartanon täyttömäen nykyiset portaat puretaan ja uudet portaat rakennetaan lähes samalle paikalle. Uusista kuntoportaista tulee leveämmät ja turvallisemmat kuin nykyiset portaat. Ensimmäisellä osuudella portaista tulee neljä metriä leveät, muilla osuuksilla leveys on 2,5 metriä. Levähdyspaikat pysyvät nykyisillä paikoillaan.

– Nykyiset portaat on rakennettu maaston mukaan eli porrasaskelmien korkeus ja syvyys vaihtelevat pitkin matkaa. Uusissa portaissa etenemä on 16 senttimetriä ylös ja 40 senttimetriä eteen lähes kaikilla osuuksilla, kertoo projektipäällikkö Touko Leppänen tiedotteessa.

Kuntoportaat myös valaistaan. Valaistus upotetaan portaiden käsijohteeseen niin, että valo osoittaa alaspäin. Huipulla liikkujaa jo vähän hengästyttää. Korkeusero alimman ja ylimmän portaan välillä on 60 metriä. Portaissa on 426 askelmaa. Portaiden viereen tulee sähköinen kävijälaskuri.

Alun perin Malminkaranonhuipun kuntoportaat oli tarkoitus korjata jo viime vuonna, mutta rakentamisen aloittamista siirrettiin urakasta tehdyn valituksen käsittelyn vuoksi.
Malminkartano on niin sanottu kaupunkiuudistusalue, jonka täydennysrakentamiseen ja uudistamiseen kaupunki tähtää lähivuosina. Malminkartanonhuipun kuntoportaiden kunnostukseen on saatu rahoitusta ympäristöministeriön Lähiöohjelman kautta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.