Kaivopuiston Puistokatu 4 on avattu

Kaivopuistossa osoitteessa Puistokatu 4 sijaitsevan vanhan arvohuvilan remontti on valmistunut.

Tiina ja Antti Herlinin säätiön ja Maj ja Tor Nesslingin säätiön ekologisen kriisin torjumiseen keskittyvä yhteishanke Puistokatu 4 on aloittanut toimintansa Kaivopuistossa.

Hanke kutsuu yleisön tutustumaan 1800-luvun lopulla rakennettuun toimipisteeseensä maksuttoman avajaisnäyttelyn merkeissä 8.–21. elokuuta 2022.

Tiedettä ja taidetta yhdistelevän näyttelyn nimi on ”14 huonetta”. Puistokatu 4:n kolmeen kerrokseen rakennettua näyttelyä on ollut toteuttamassa joukko taiteilijoita, tutkijoita ja toimijoita.

Avajaisnäyttelyn jälkeen Puistokatu 4 siirtyy ympäristökriisin ratkaisusta kiinnostuneiden toimijoiden, tutkijoiden ja kansalaisten käyttöön.

Talon kolmanteen kerrokseen avautuu syys-lokakuussa 2022 tutkijoiden yhteisöllinen työtila, Tiedevintti.

Lisäksi Puistokadulla tulee työskentelemään erilaisia yhteiskunnallisia ja kaupallisia toimijoita.

– Puistokatu 4 on perustettu ekologisesti kestävän tulevaisuuden yhteistä rakentamista varten. Tämä tulee olemaan kaikkia talon jäseniä yhdistävä tekijä.

Puistokadulla tullaan järjestämään syksystä alkaen säännöllisesti kaikille avointa, keskusteluun ja kohtaamisiin painottuvaa ohjelmaa. Lisäksi talon ensimmäiseen kerrokseen rakentuu kaupunkilaisten vapaaseen käyttöön avautuva kirjastohuone.

Talo on remontin yhteydessä muutettu esteettömäksi ja siellä vaalitaan turvallisemman tilan periaatteita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.