Junaliikenne tihenee Pitäjänmäessä keväällä

Pitäjänmäkeä arkistokuvassa

Pitäjänmäen rautatieasema on siitä harvinainen asema Helsingissä, että sieltä paikallisjuna Helsingin keskustaan kulkee viikonloppuisin vain puolen tunnin välein.

Arkisinkin juna kulkee Pitäjänmäestä muuhun Helsinkiin verrattuna harvoin; ruuhka-ajan ulkopuolella vuoroväli on päiväliikenteessä 20 minuuttia.

Asiaan on nyt tulossa parannus, sillä HSL tihentää A-junan liikennöintiä huhtikuun 2024 alusta alkaen.

Lauantain ja sunnuntain vuoroväli tihenee puolesta tunnista 20 minuuttiin. Tihennys on voimassa kello 10-21.30.

Maanantaista perjantaihin A-junan liikenne tihenee 20 minuutista 10 minuuttiin myös kello 9-15. Nykyisin 10 minuutin vuoroväli on voimassa vain ruuhka-ajan liikenteessä.

Kaiken kukkuraksi A-junan liikennöintiaika pitenee. HSL kertoo, että lauantaisin liikenne käynnistyy noin kello 7.30 ja sunnuntaisin kello 8.30.

– Iltaisin liikenne kulkee joka päivä noin kello 23:een asti, HSL tiedottaa.

Pitäjänmäen aseman lisäksi A-junan liikenteen parannukset koskevat Pitäjänmäen seudulla myös viereistä Valimon juna-asemaa.

Useiden bussien, junien ja raitiovaunujen liikenne tihenee HSL-alueella vuosien 2024–2025 aikana. Muutokset sisältyvät HSL:n tuoreeseen liikennöintisuunnitelmaan, jonka HSL:n hallitus hyväksyi kokouksessaan tammikuussa.

Bussiyhteys Konalasta Herttoniemeen

Konalan ja Herttoniemen välille syntyy vaihdoton bussiyhteys syksyn 2024 kuluessa, kun nykyiselle bussilinjalle 59 tehdään reittimuutos.

Samalla Reimarlasta ja Pitäjänmäestä pääsee liikkumaan Herttoniemeen ilman, että täytyy välillä vaihtaa linjaa.

HSL:n mukaan linjan 59 (Malminkartano-Sompasaari) päätepysäkki siirretään Sompasaaresta Herttoniemeen sitten kun raitiolinjan 13 liikenne käynnistyy.

Konalassa ja Reimarlassa linja 59 liikennöi Konalantietä pitkin. Pitäjänmäessä linja ajaa Pitäjänmäen aseman ja Pitäjänmäen yritysalueen kautta Pitäjänmäentietä pitkin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.