Järvenpäässä pidettiin lasten oma huippukokous

Järvenpää-talolla järjestettiin Lasten ja Nuorten Ääni -huippukokous 14. helmikuuta 2020. Lasten ja nuorten omassa huippukokouksessa koulujen oppilaskuntien ja nuorisotyön vertaisnuorten edustajat äänestivät 20 000 euron suuruisen määrärahan jaosta eri kouluille.

Tänä vuonna teemana on ”ilmastoystävällinen hyvinvointi ja yhteisöllisyys Järvenpäässä”. Huippukokouksen käsiteltävänä oli yhteensä yhdeksän hakemusta.

Määräraha jaettiin niin, että Kyrölän koululla myönnettiin 5 000 euroa projektiin, jonka nimi on ”Discoillen Tuusulanjärvi kuntoon”. Tarkoitus on järjestää discotapahtuma, jonka tuotto lahjoitetaan Tuusulanjärven hyväksi.

Saunakallion koulu saa 4 4 00 euroa kaikille järvenpääläisille nuorille ja lapsille tarkoitetun kirsikkapuupuiston rakentamiseen.

Järvenpään Yhteiskoululle myönnettiin huippukokouksessa 10 600 euroa kouluruokailun ruokahävikin pienentämiseen, kierrätyksen edistämiseen ja kouluviihtyvyyden lisäämiseen.

Lasten ja Nuorten Ääni -toimintamallin tarkoituksena on antaa kaupungin lapsille ja nuorille mahdollisuus todelliseen vaikuttamiseen oman lähiympäristön kehittämiseksi ja parantamiseksi.

Järvenpäässä kehitetty oma lasten ja nuorten osallisuus- ja vaikuttamismalli aloitettiin vuonna 2006 perusopetuksen ja nuorisopalvelujen yhteistyönä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.