Järvenpään Lepolaan nousee lisää asuinalueita

Eteläinen Järvenpää kasvaa ja kehittyy. Lepola IV -alueen rakentaminen on alkanut, kun Varte Oy aloitti rakentamisen uudelle asuinalueelle.

Yhtiö rakennuttaa Heinähännän ja Väärävarren väliin sijoittuvan korttelin, johon tulee yhteensä 133 asuntoa. Maanrakennustyö alkoivat lokakuussa ja ensimmäisen talon perustukset valettiin marraskuun puolivälissä.

Heinähäntä ja Väärävarsi ovat kadunnimiä Lepolassa.

– Asuinalue on jatkumoa aikaisempien Lepolan alueiden rakentamiselle ja keskeinen osa eteläisen Järvenpään kehittymistä. Sijainti Ainolan seisakkeen välittömässä läheisyydessä ja viehättävä miljöö tarjoavat ihanteelliset puitteet asumiselle, kertoo tiedotteessa hankkeen projektipäällikkö Salla Niemelä Järvenpään kaupungilta.

Varten kortteli muodostuu neljästä talosta. A-kruunu toteuttaa kohteista kaksi, joissa on ARA-vuokra-asuntoja. Toinen puolikas on vapaarahoitteista vuokratuotantoa Icecapital Housing Fund V Ky:lle.

Lepola IV -alueen kehittämisestä järjestettiin vuonna 2018 tontin luovutus- ja suunnittelukilpailu. Neljä toimijaa vastaa toteutuksesta ja alueelle rakennetaan yhteensä noin 600 asuntoa. Alueelle tulee niin omistusasumista kuin myös vuokrakoteja. Alueen koilliskulmaan sijoittuu 18 omakotitonttia, jotka luovutettiin syksyllä 2020 yksityisille rakentajille tarjouskilpailuun perustuen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.