Järvenpään kaupunki vuokralaiseksi uudistuvaan Perhelään

Järvenpään Bulevardikortteliin tulossa olevat suurimmat toimistovuokralaiset ovat OP Uusimaa ja Järvenpään kaupunki.

Rakennuskonserni YIT Oyj tiedotti asiasta heinäkuussa 2021. Tällöin YIT ja saksalainen kiinteistösijoitusyhtiö Quadoro allekirjoittivat sopimuksen Järvenpään Bulevardikorttelin toimistojen myynnistä. Kaupan arvoksi kerrottiin noin 32 miljoonaa euroa.

Osuuskauppa Perhelänä aikanaan tunnettu Bulevardikortteli on Järvenpään keskustan kärkihanke. Sen rakennustyöt alkoivat keväällä 2021 ja hanke valmistuu vaiheittain. Heinäkuussa 2021 arvioitiin, että Järvenpään Bulevardikorttelin toimistot valmistuvat lokakuussa 2022 ja koko kortteli on valmis ”noin vuonna 2025”.

Mannilantielle sijoittuvan Järvenpään Bulevardikortteli on hybridikortteli, sillä toimistojen lisäksi kohteeseen tulee myös asuntoja, yhteensä noin 300, sekä liiketiloja.

– Rakennukset yhdistää toisiinsa viihtyisä pihakansi ja korttelin alle rakennetaan pysäköintihalli noin 85 autolle. Kokonaispinta-alaa korttelissa on yhteensä 30 500 kerrosneliömetriä, YIT tiedotti.

Järvenpään kaupunki tiedotti vuoden 2020 lopulla, että perinteinen Perhelä-nimi ei väisty kokonaan. Kaupunki on päättänyt säilyttää sen Bulevardikortteliin rakennettavien omien toimitilojensa nimenä.

– Kaupunki tulee korvaamaan hajasijoitetut ja käytöstä poistuneet toimitilansa vuokraamalla Perhelästä tilat kaupungin työntekijöille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.