Hieno puinen teepaviljonki on noussut Ullanlinnaan

Ullanlinnassa avataan Helsingissä erikoinen teepaviljonki 3. heinäkuuta. Teepaviljonki on pystytetty Designmuseon edustalle Korkeavuorenkadulla ja se on käytössä 15. syyskuuta saakka.

Teepaviljonkiin voi ostaa teetä ja purtavaa Designmuseon kahvilasta sen aukioloaikojen puitteissa. Sen lisäksi paviljongissa on mahdollista nauttia omia eväitä ympäri vuorokauden.

Puurakenteinen teepaviljonki on syntynyt Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden ja lontoolaisen University of Westminsterin yhteistyössä. Teepaviljonki juhlistaa Suomen ja Ison-Britannian diplomaattisuhteiden juhlavuotta. Toukokuussa tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Iso-Britannia tunnusti Suomen itsenäisyyden.

Opiskelijoiden työtä on ohjannut puurakentamiseen erikoistunut suomalaisarkkitehti Sami Rintala. Rintala toimii vierailevana luennoitsijana University of Westminsterissä.

Projekti antaa mainion kuvan siitä, miten kansainvälinen suunnitteluyhteistyö voi parhaimmillaan toimia. Opiskelijat sekä Lontoossa että Helsingissä suunnittelevat yhdessä paviljongin, joka kuvaa toisaalta englantilaista teen juonnin kulttuuria ja toisaalta istuu luontevasti annetulle paikalleen Helsingin keskustassa, kertoi Sami Rintala tiedotteessa.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.