Herttoniemenranta kokoomuksen, vanha Herttoniemi vihreiden

Herttoniemenranta oli kokoomuksen valtakuntaa kuntavaaleissa 2021, kun vihreät ja vasemmistoliitto jyräsivät puolestaan vanhan Herttoniemen puolella.

Kokoomus nappasi Herttoniemenranta A-äänestysalueella 20,4 prosenttia annetuista äänistä. Ylen tulospalvelun mukaan toisena oli vihreät 18,9 prosentin ääniosuudella ja kolmantena SDP 18,4 prosentin ääniosuudella.

Herttoniemenranta B-äänestysalueella kokoomus ylti 25,8 prosentin äänisaaliiseen. Vihreät sai 21,9 ja vasemmistoliitto 13,4 prosenttia äänistä.

Herttoniemen A-äänestysalueella kokoomus oli kolmanneksi suosituin, ja vain niukasti neljänneksi tulleen SDP:n edellä. Kokoomus sai 14,7 ja SDP 14,6 prosenttia äänistä. Herttoniemi A:n ykkönen oli vihreät 30,9 prosentin ääniosuudella ja toisena vasemmistoliitto 20,3 prosentilla.

Vasemmistoliitto juhli Herttoniemi B-alueella 20 prosentin ääniosuudella. SDP sai 17,9 ja vihreät 17,6 prosenttia annetuista äänistä. Kokoomus oli vasta viidenneksi suosituin saaden 13,2 prosenttia alueen äänistä.

Vihreät voitti ylivoimaisesti myös Herttoniemi C-äänestysalueen, jossa puolue sai 24,1 prosenttia äänistä. Täällä kokoomus ylti sentään kolmanneksi suosituimmaksi saaden 18 prosenttia äänistä. Toiseksi tullut vasemmistoliitto sai 19 prosenttia äänistä.