Herttoniemenranta kokoomuksen, vanha Herttoniemi vihreiden

Kuvituskuva

Herttoniemenranta oli kokoomuksen valtakuntaa kuntavaaleissa 2021, kun vihreät ja vasemmistoliitto jyräsivät puolestaan vanhan Herttoniemen puolella.

Kokoomus nappasi Herttoniemenranta A-äänestysalueella 20,4 prosenttia annetuista äänistä. Ylen tulospalvelun mukaan toisena oli vihreät 18,9 prosentin ääniosuudella ja kolmantena SDP 18,4 prosentin ääniosuudella.

Herttoniemenranta B-äänestysalueella kokoomus ylti 25,8 prosentin äänisaaliiseen. Vihreät sai 21,9 ja vasemmistoliitto 13,4 prosenttia äänistä.

Herttoniemen A-äänestysalueella kokoomus oli kolmanneksi suosituin, ja vain niukasti neljänneksi tulleen SDP:n edellä. Kokoomus sai 14,7 ja SDP 14,6 prosenttia äänistä. Herttoniemi A:n ykkönen oli vihreät 30,9 prosentin ääniosuudella ja toisena vasemmistoliitto 20,3 prosentilla.

Vasemmistoliitto juhli Herttoniemi B-alueella 20 prosentin ääniosuudella. SDP sai 17,9 ja vihreät 17,6 prosenttia annetuista äänistä. Kokoomus oli vasta viidenneksi suosituin saaden 13,2 prosenttia alueen äänistä.

Vihreät voitti ylivoimaisesti myös Herttoniemi C-äänestysalueen, jossa puolue sai 24,1 prosenttia äänistä. Täällä kokoomus ylti sentään kolmanneksi suosituimmaksi saaden 18 prosenttia äänistä. Toiseksi tullut vasemmistoliitto sai 19 prosenttia äänistä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.