Gräsan uurnalehdon peruskorjaus on loppusuoralla

69
Osa Gräsan uurnalehdon käytävistä on päällystetty tasapintaisilla noppakivillä. Kuva: Åke Jauhiainen.

Niittykummussa sijaitsevan Olarin kirkon luona on kesän ja syksyn aikana ahkeroitu Gräsan uurnahautausmaan kunnostuksen parissa.

Espoon seurakuntayhtymä arvioi lokakuun 2020 lopussa, että kesällä aloitettu Gräsan uurnahautausmaan kunnostus valmistuu joulukuun 2020 alussa. Myös iso osa vihertöistä aiotaan saada siihen mennessä valmiiksi, mikäli sää sen vain sallii.

Gräsan uurnalehto sijaitsee Olarin kirkon vieressä. Peruskorjauksessa uurnalehdon käytävät saavat yhtenäisemmän ilmeen. Käytävillä on jatkossa myös helpompi liikkua. Uurnahautausmaata on kunnostettu vaihtamalla kasvualustat sekä haudoilla että hautausmaan puistomaisilla alueilla. Kesällä Gräsan alueelle rakennettiin muun muassa automaattinen kastelujärjestelmä.
Aiemmin osa uurnalehdon käytävistä oli päällystetty pyöreämuotoisilla nupukivillä. Nyt niiden tilalle on vaihdettu noppakiviä. Ne ovat pinnaltaan nupukiviä tasaisempia. Niillä kävely on myös helpompaa.
Suunnitelman mukaan pääkäytävät asfaltoidaan ja käytävien jyrkimpiin kohtiin asennetaan kaiteita liikkumista helpottamaan.

Gräsasta on myös kaadettu lahoja puita. Korjausurakassa haudoille on istutettu vanhojen ja huonokuntoisten kasvien tilalle peräti 7700 kasvia. Lisäksi hautausmaan yleisille alueille on istutettu rauduskoivuja, taikinamarjapensaita ja lamohietakirsikkaa.
Haudoille istutettuja monivuotisia perennoita ovat muun muassa idänkurjenpolvi, tarhapäivänlilja, varjoyrtti ja rönsyansikka.

Gräsan uurnalehto otettiin käyttöön 1996. Pinta-alaa alueella on 0,6 hehtaaria.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.