Robotti imuroi Kirkkonummen Fyyrin lattiat

Whiz-cobotti Kirkkonummen Fyyrissä. Kuva: Ville Kujala.

Kirkkonummen kirjasto Fyyri on ottanut käyttöön cobotti-robotin, joka hoitaa kirjaston tilojen imuroinnin tulevaisuuden robotiikkaa käyttäen.

Cobotti tulee englanninkielisestä ”collaborative robot” termistä, joka tarkoittaa yhteistyörobottia. Cobotti on suunniteltu auttamaan ihmisiä, ja se tekee yhteistyötä ihmisen kanssa. Cobotti-imuri Whiz mullistaa siivouksen ja vapauttaa ihmisen raskaasta manuaalisesta imuroinnista.

– Olemme ylpeitä saadessamme olla kunnan puhtauspalvelun partnerina kehittämässä prosesseja. Puhtauspalvelut ymmärsi nopeasti Whizin tuomat mahdollisuudet heille. Whiz on oppiva Cobotti, joka jatkuvasti parantaa omaa työtään. Whizin avulla pystytään tilat säilyttämään puhtaina ja edustavina sekä sisäilma parempana, kertoo OrboTechin toimitusjohtaja Harri Piiparinen tiedotteessa.

Kirkkonummen pääkirjasto Fyyri on uuden maailman kirjasto, joka ei ole vain hyllyjä, kirjoja ja tietokoneita. Fyyri tarjoaa tekemistä ja sivistystä kuntalaisille vauvasta ikäihmisiin. Talossa elämyksiä tarjoavat kirjaston lisäksi nuorisotila, asukaspuisto, musiikkileikkikoulu ja kahvila. Rakennuksen teemoja ovat saaristo, meri ja Porkkalan alue. Fyyri on rakennusalalla palkittu rakennus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.