Asukaspysäköinnin hinta nousee myös Munkkiniemessä

Kadunvarsipysäköintiä. Kuva: Joni Rekomaa

Kaupunki nostaa asukas- ja yrityspysäköintitunnuksella tapahtuvan pysäköinnin hintoja Helsingissä.

Asukaspysäköintitunnus maksaa Munkkiniemen O-alueella tällä hetkellä 15 euroa kuukaudessa. Kesäkuun alussa hinta nousee 30 euroon ja joulukuun alussa 45 euroon.

Samoin tapahtuu myös Munkkivuoressa ja Niemenmäessä, jotka kuuluvat alueeseen P.

Asukas- ja yrityspysäköinnin kuukausimaksut nousevat Helsingin kaupungin omistamilla katualueilla kesäkuussa 2023 ja uudestaan joulukuussa 2023.

Uudet hinnat huomioidaan 1. maaliskuuta alkaen ostetuissa pysäköintitunnuksissa.

– Kaikkiin asukas- ja yrityspysäköintitunnuksiin tulee 15 euron korotus 1.6. ja toinen 15 euron korotus 1.12.2023, tiedotti Helsingin kaupunki helmikuussa.

Asukaspysäköintitunnuksen hinta riippuu alueesta.

Esimerkiksi jos asukas ostaa maaliskuussa A-alueen tunnuksen 12 kuukaudeksi, tunnus maksaa maaliskuusta toukokuuhun nykyiset 30 euroa kuukaudessa, kesäkuusta marraskuuhun 45 euroa kuukaudessa ja joulukuusta helmikuuhun 60 euroa kuukaudessa eli yhteensä 540 euroa.

– Kaupunginhallitus päätti hinnanmuutoksista lokakuussa 2022 osana uutta pysäköintipolitiikkaa. Kuukausimaksun korotukset perustuvat yleisen hintatason nousuun, kaupunkitilan merkittävyyteen ja kustannuksiin sekä kunnossapidon laatuvaatimuksiin, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

Kadunvarsien maksullinen asukas- ja yrityspysäköintitunnus on käytössä osassa kantakaupunkia, Lauttasaaressa, Etelä-Haagassa, Munkkiniemessä, Munkkivuoressa ja Niemenmäessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.