Kaivopuistoon maatrampoliineja ja Kapteeninpuistikko kunnostetaan

Kuvituskuva

OmaStadi-yleisöäänestyksessä kaksi eniten ääniä saanutta ehdotusta saivat yhtä paljon ääniä Helsingin eteläisessä suurpiirissä.

Ehdotukset ovat ”roskan poistaminen merestä ja riskien minimointi” sekä ”uimapaikkoja Etelä-Helsinkiin”.
Kumpikin ehdotus sai 2 318 ääntä, ja molemmat valittiin toteutukseen.

OmaStadi-äänestystuloksen perusteella toteutukseen valittiin eteläisen suurpiirin alueella kaikkiaan 15 ehdotusta. Joukossa on esimerkiksi Fredrikintorin kunnostus Punavuoressa, Kapteeninpuistikon uudistaminen Ullanlinnassa ja maatrampoliinien rakentaminen muun muassa Kaivopuistoon ja Sinebrychoffin puistoon Punavuoreen.

Fredrikintorin kunnostus sai kuudenneksi eniten ääni, 1 364 ääntä. Kunnostukseen varataan 50 000 euroa.

– Fredrikintori on merkittävä osa Punavuoren identiteettiä yhdistäen ihmisiä ja mahdollistaen tapahtumien järjestämisen, yleisen viihtymisen sekä kaupankäynnin. Valitettavasti Fredrikintori on mennyt huonoon kuntoon, puita on kaatunut, kiveys on epätasainen, roskikset kirjavia ja postilaatikko epäsiistissä kunnossa, kerrottiin asukkaiden ehdotuksessa.

Kapteeninpuistikon uudistamiseen varataan 100 000 euroa, ja ehdotus sai 1038 ääntä.

– Historiallinen Kapteeninpuistikko on ulkonäöltään tyhjä ja ankea sorakenttä, joka huutaa uudistusta ja vihreyttä, todettiin asukkaiden tekemässä ehdotuksessa.

Ehdotus maatrampoliineista sai 1223 ääntä.
Ehdotusten toteuttaminen alkaa vuoden 2022 aikana.

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadin verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteissä ajalla 6.10.–28.10.2021. Äänestykseen osallistui 47 064 kaupunkilaista, ja äänestysprosentti oli 8,1.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.