Kumpulan puutarhassa kävijäennätys vuonna 2020

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha. Kuvaaja: Mikael Lindholm.

Helsingin yliopiston Luonnontieteellisen keskusmuseon Luomuksen yleisökohteissa vieraili vuoden 2020 aikana yhteensä 233 000 luonnon ystävää.

Koronavuosi koetteli Luomusta, mikä näkyi kävijämäärien hiipumisena. Kumpulan ja Kaisaniemen kasvitieteellisten puutarhojen ulkopuutarhat houkuttelivat kuitenkin runsaasti kävijöitä kasvien pariin, ja Kumpulan puutarhassa tehtiin jopa kävijäennätys.

Luomuksen yleisökohteita ovat Luonnontieteellinen museo Etu-Töölössä sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteelliset puutarhat.

Kumpulan kasvitieteellinen puutarha on vuosien varrella tullut tutuksi ja vakituiseksi vierailukohteeksi yhä useammalle. Puutarha ja kahvila Kumpu, yhdessä kesä-elokuussa avoinna olleiden geologisten kokoelmien kanssa, houkuttelivat vieraakseen enemmän kasvi- ja kivimaailman ystäviä kuin koskaan ennen.

Kumpulan puutarhalla vieraili vuoden 2020 aikana lähes 28 000 kävijää, vaikka sen portit olivat poikkeusoloista johtuen avoinna kuukauden lyhempään kuin normaalisti. Erityinen vuosi kasvatti ulkoilmakohteiden suosiota, mikä näkyi myös Luomuksen puutarhoilla ja etenkin Kumpulassa.

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneilla ja ulkopuutarhassa vieraili yhteensä noin 115 000 kävijää vuoden 2020 aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.