Tapiolan uimahalli rakennetaan sisältä pääosin uusiksi

Vuonna 1965 valmistunut Tapiolan uimahalli on arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema. Kuva: Marko Oikarinen.

Vuodesta 2016 alkaen suljettuna olleen Tapiolan uimahallin tilanne on ottanut toukokuussa merkittävän askeleen eteenpäin, kun Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi uimahallin hankesuunnitelman.

Hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen ryhdytään tekemään rakennussuunnitelmia.

– Tavoite on, että rakennustyöt alkavat vuonna 2023 ja hallissa uidaan syksyllä 2025, tiedotti Espoon kaupunki.

Vuonna 1965 valmistunut arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema uimahalli on keskeinen osa Ervin suunnittelemaa Tapiolan keskustaa.

Uimahalli muodostuu alkuperäisestä vuonna 1965 valmistuneesta osasta sekä vuonna 2005 toteutetusta laajennuksesta. Laajennusosassa on monitoimiallas, kahluuallas ja kuntosali. Lisäksi ulkona on hyppyallas sekä lasten kahluuallas katsomoineen.

Pukuhuoneista ja pesutiloista tehdään aiempaa toimivammat itäpäätyyn toteutettavalla pienellä laajennuksella. Laajennus sovitetaan hallin alkuperäiseen ilmeeseen.

Kaupungin mukaan peruskorjauksen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan uimahallin kaupunkikuvalliset, rakennustaiteelliset ja arkkitehtoniset arvot, jotka säilytetään uudelleen rakentamisen ja korjausten yhteydessä.

Tapiolan uimahalli rakennetaan sisältä pääosin uusiksi, mutta vanhan ilmeen mukaisesti.

– Suunnitelmissa huomioidaan rakennuksen suojeluarvot, mutta hallista tehdään entistä toimivampi, kertoi kaupunkiympäristön toimialajohtaja Olli Isotalo.

Myös ulkona sijaitsevat hyppyallas, kahluuallas ja katsomorakenteet rakennetaan uudelleen alkuperäistä ilmettä noudattaen. Ulos rakennetaan pieni pukuhuonerakennus. Vuonna 2005 valmistunut laajennusosa korjataan tarvittavilta osin.

Lopulliset ratkaisut täsmentyvät suunnittelun edetessä ja yhteistyössä muun muassa Museoviraston kanssa. Tapiolan uimahalli on suojeltu asemakaavassa rakennustaiteellisesti arvokkaana rakennuksena.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.