Suurpellon asukkaiden terveysaseman pyörittäjä vaihtuu

Suurpellon, Henttaan ja Kuitinmäen asukkaiden kunnalliset terveysasemapalvelut kaupungin ulkoistetulla terveysasemalla Piispanportissa tuottaa vuoden 2022 alusta lähtien Pihlajalinna.

Espoon kaupungin ulkoistetun terveysaseman toiminnasta vastaa vuoden 2022 alusta alkaen Pihlajalinna.

Pihlajalinna tuottaa terveysasemapalvelut kaupungin toimeksiannosta. Asiakkaille palvelut ja asiakasmaksut ovat samat kuin kaupungin omilla terveysasemilla.

Ulkoistettu terveysasema sijaitsee Suur-Matinkylässä osoitteessa Piispanportti 10. Ulkoistettu terveysasema vastaa pääasiassa Kuitinmäen, Suurpellon ja Henttaan asukkaiden terveysasemapalveluista.

– Ulkoistettu terveysasema on osa Espoo-tarinan mukaista monituottajamallia. Pihlajalinnalla on pitkä kokemus julkisten sote-palvelujen tuottamisesta ja uskon, että palvelut jatkuvat Matinkylässä erittäin laadukkaina, sanoi tiedotteessa Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

– Terveysaseman avaamista on suunniteltu hyvässä yhteistyössä ja tavoitteenamme on, että potilaiden näkökulmasta siirtymä tulee olemaan sujuva, Markus Paananen jatkoi.

– Tuotamme laadukasta espoolaista terveysaseman lääkäri-hoitaja-vastaanottopalvelua uudella tiimimallilla, jossa palveluun pääsy on nopeaa. Digitaaliset palvelut etävastaanottoina ovat osa terveysaseman palveluita. Pitkäaikaisempaa hoitosuhdetta tarvitsevat saavat oman yhteyshenkilön, kertoi Pihlajalinna Uusimaan aluejohtaja Riia Siivikko.

Espoon kaupunki ulkoisti terveysaseman Puolarmetsässä vuonna 2014, ja eri vaiheiden jälkeen ulkoistettu terveysasema siirtyi tammikuussa 2019 nykyiseen paikkaansa Piispanportissa.
Ulkoistetun terveysaseman palveluntuottaja vaihtuu ensi vuoden alussa, koska Oma Lääkärisi Matinkylän kanssa tehty sopimuskausi päättyy. Kilpailutuksen voitti Pihlajalinna. Oma Lääkärisi Matinkylän väestövastuulla olleet espoolaiset siirtyvät Pihlajalinnan asiakkaiksi automaattisesti.

Matinkylässä toimii myös Ison Omenan terveysasema, jonka toiminnan kaupunki järjestää itse. Ison Omenan terveysasema vastaa lähinnä Matinkylän ja Olarin asukkaista.