Seniorineuvonta jalkautuu – tulee myös Espoon keskukseen

Espoon keskus arkistokuvassa.

Espoon kaupungin seniorineuvonta Nestori jalkautuu muun muassa Espoon keskukseen ja Kalajärvelle.

Seniorineuvonta Nestorin palveluohjaajat kiertävät maalis-toukokuussa tapaamassa ikääntyneitä palvelutoreilla Isossa Omenassa ja Kalajärvellä sekä senioreiden palvelukeskuksissa Espoon keskuksessa, Kauklahdessa, Leppävaarassa, Soukassa ja Tapiolassa.

– Meiltä voi tulla kysymään, mistä tahansa, mikä omassa arjessa ja pärjäämisessä askarruttaa iän karttuessa, kertoi tiedotteessa asiakkuuspäällikkö Laura Euramo Seniorineuvonta Nestorista.

Euramo vinkkasi, että paikalle voi tulla kysymään myös, jos omien vanhempien tai isovanhempien pärjääminen mietityttää tai on huolissaan muista ikääntyneistä tuttavista.

– Kiertueella haluamme antaa kasvot Nestorille ja olla siellä, missä asiakkaamme ovat. Korona-aika on ollut eri tavoin vaikea monelle ikääntyneelle. Tapaamalla ihmisiä kasvotusten voimme tarjota ohjausta ja neuvontaa vanhusten palveluista, kertoi Laura Euramo.

Jokainen kysyjä saa neuvontaa ja ohjausta oman henkilökohtaisen tarpeen mukaisesti. Esimerkiksi liikunnasta kiinnostuneelle voidaan vinkata kaupungin senioriliikunnasta ja kulttuurista kiinnostuneelle etsitään menovinkkejä kaupungin kulttuuripalvelujen tarjonnasta, jos nämä eivät ole entuudestaan tuttuja.

Vuonna 2016 käynnistynyt Seniorineuvonta Nestori palvelee ikääntyneitä espoolaisia pääasiassa puhelimitse. Neuvonnan lisäksi Seniorineuvonta Nestori tekee muun muassa päätökset kotihoidon tai tehostetun palveluasumisen eli hoivakotipaikan myöntämisestä. Myös näihin voi kysyä neuvoja palveluneuvojilta.

Helmikuussa 2022 julkaistun kiertueaikataulun mukaan Nestori on Espoon keskuksen palvelukeskuksessa torstaina 31. maaliskuuta kello 12-15. Kalajärven palvelukeskuksessa Nestorin on määrä olla torstaina 19. toukokuuta kello 12-15.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.