Peruskorjaushankkeelle kunniamaininta Tapiolaan

Kunniamaininnan sai suojellun entisen MTK-opiston muutos kehitysvammaisten palvelu- ja hoivakodiksi. Kuva: Mikko Piispa

Espoon kaupungin Hurraa-palkinnon yhteydessä on myönnetty kunniamaininta Tapiolassa toteutetulle suojellun rakennuksen peruskorjaushankkeelle.

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä Espoon rakennusvalvonta ovat myöntäneet tunnustuksen erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle.

Vuoden 2022 Hurraa-palkinto on myönnetty Suvelassa sijaitsevan Kirstinmäen asuinkerrostalojen korttelikokonaisuudelle.

– Kunniamaininnan sai Revontulentiellä Tapiolassa sijaitsevan suojellun entisen MTK-opiston muutos kehitysvammaisten palvelu- ja hoivakodiksi. Kokonaisuuteen kuuluu myös talousrakennus. Peruskorjauksen pääsuunnittelija on Sandra Boman DAT arkkitehdit Oy:stä, tiedotti Espoon kaupunki.

Lautakunta halusi myöntää kunniamaininnan peruskorjaushankkeelle, jossa yhdistyy suojellun rakennuksen peruskorjaus ja nykyaikaisten esteettömyysvaatimusten toteuttaminen.

Lautakunta pitää arvokkaana, että peruskorjattuihin tiloihin toteutetaan palveluasumista ja päivätoimintaa kehitysvammaisille.

– On tärkeää, että Tapiolan 50-luvun rakennuskantaa säästyy ja tilat ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen. Kiinteistössä toimii Diakonissalaitokseen kuuluva, kehitysvammapalveluja tuottava Rinnekoti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.