Olarin kadunnimistö innoituksen lähteenä festivaalille

Espoon barokkipäivät -festivaalia on järjestetty vuodesta 2019.

– Kyseessä on Espoon oma vanhan musiikin festivaali, joka järjestetään vuosittain eri kaupunginosassa. Alueen historiasta tai nimistöstä syntyy festivaalille teema, jota käsitellään konserteissa barokkimusiikin näkökulmasta.

Tänä vuonna festivaali järjestetään Olarissa, jossa avaruusaiheiset ja vuorokaudenajat-aiheisten nimien innoittajana on ollut torpannimi Solberga.

Mielikuvitusta herättävät kadunnimet, kuten Meteorinrata, Maapallonkuja, Aamuyönkuja tai Kuunsilta, innoittivat puolestaan Espoon barokkipäivät -festivaalia, jonka teemana on tänä vuonna Aurinkokunta.

Festivaalin neljä konserttia järjestetään 23.-25. syyskuuta 2022 Olarin kirkossa sekä Opinmäen opetuspuutarhassa.

Esimerkiksi Planeettojen festivaali -konsertissa kuvitellaan Saksin vaaliruhtinaan Fredrik Augustuksen ja Itävaltalaisen Maria Josephan häitä, joiden keskeisenä teemana olivat planeetat ja niihin yhdistetyt jumalat. Esiintymässä ovat Tatu Ahola (sello), Mikko Ikäheimo (luuttu ja kitara) sekä Lassi Kari (violone).

Galileon kaukoputki -konsertti puolestaan yhdistää historian ja musiikin.

Professori, tieteenhistorian dosentti Osmo Pekonen tarinoi Galileo Galileista ja tähtitieteen historiasta. Tarinoiden lomassa kuullaan muun muassa Vincenzo Galilein ja Jan Pietersrzoon Sweelinckin musiikkia, musisoimassa ovat Mikko Ikäheimo (luuttu) sekä Laura Vihreäpuu (cembalo).

Lisätietoja konserteista: espoonbarokki.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.