Matinkylän uimarannan uudelle ilmeelle kunniamaininta

Kunniamaininnan sai Matinkylän uimarannan rakennusten ilmeen kohotus taiteen keinoin. Kuva: Elina Holley

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta sekä Espoon rakennusvalvonta ovat myöntäneet tunnustuksen erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle, rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle vuodesta 2014 lähtien.

Vuoden 2023 Hurraa!-palkinnon saa Tapiolassa sijaitseva Metsolan päiväkoti.

Kunniamaininnan saa Matinkylän uimarannan rakennusten ilmeen kohotus taiteen keinoin.

Kiitosta lautakunta antaa toteutuksen asukaslähtöisyydelle. ”Merellinen puutarha” -niminen ilmeen kohotus lähti liikkeelle Matinkylä-Seuran aloitteesta, ja teokset toteutti Mimmit peinttaa -taidekollektiivi.

Lautakunnan mielestä graffitien päälle maalatut taideteokset luovat miellyttävän visuaalisen kokonaisuuden. Lautakunta pitää uimarannan ilmeen kohotusta merkittävänä rakennetun ympäristön laatuun ja viihtyisyyteen vaikuttavana tekona.

Päiväkoti Metsolan palkintoperusteluissa korostetaan puurakentamisen merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnan keinona. Lisäksi lautakunta pitää merkittävänä rakennuksen kaunista ja onnistunutta arkkitehtuuria sekä tyylikkäitä tiloja. Kiitosta saa myös liito-oravan siipiä muistuttava harjakatto.

Päiväkodin pääsuunnittelijoina ovat toimineet Vesa Erikkilä ja Marko Voho Arkkitehtitoimisto Innovarch Oy:stä, joka on nykyään osa AFRY Ark Studiota.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.