Matinkylä sai siirrettävän ilmanlaadun mittausaseman

Matinkylässä ilmanlaatua mitataan vilkasliikenteisten väylien läheisyydessä vuonna 2021. Kuva: Tero Pajukallio / HSY

Pääkaupunkiseudulla on 11 ilmanlaadun mittausasemaa, joista neljän paikka vaihtui vuoden 2021 ajaksi.

Tänä vuonna pääkaupunkiseudun siirrettävät ilmanlaadun mittausasemat tekevät työtään Matinkylässä, Helsingin Katajanokalla ja Töölöntullissa sekä Vantaan Ruskeasannassa.
Lisäksi yksi asema sijaitsee vuoden 2021 ajan Hyvinkäällä.

Matinkylän mittaukset Länsiväylän läheisyydessä kertovat vilkasliikenteisen väylän vaikutuksesta. Esimerkiksi Ruskeasanta on puolestaan pientaloaluetta, jossa mittaukset antavat tietoa puunpolton päästöjen vaikutuksesta ilmanlaatuun.

– Osa HSY:n ilmanlaadun mittausasemista on pysyviä ja osan paikkaa siirrämme vuoden tai parin välein. Pysyvät mittausasemat ovat joka vuosi samassa paikassa, joten niiden mittaustuloksista näemme ilmanlaadun kehityksen. Siirrettävien asemien avulla saamme mitattua ilmanlaatua kattavasti useilta eri alueilta, kertoo ilmansuojeluyksikön päällikkö Hanna Manninen Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY).

Pysyvät ilmanlaadun mittausasemat ovat Espoossa Leppävaarassa ja Luukissa. Helsingissä niitä on osoitteissa Mannerheimintie 5 ja Mäkelänkatu 50 sekä Kallion urheilukentällä ja Vartiokylässä. Vantaalla ilmanlaatua mitataan pysyvästi Tikkurilassa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.