Kukkiva Suurpelto juhli uutta keskustoria

Tunnelmaa Kukkiva Suurpelto -tapahtumassa. Kuva: Iina Kallio

Suurpellossa järjestettiin kesäkuussa 2021 Kukkiva Suurpelto -tapahtuma, jolla muun muassa juhlistettiin alueelle valmistunutta uutta Lukutoria.

Asukasyhdistyksen järjestämässä tilaisuudessa nautittiin yhdessäolosta ja kesästä esimerkiksi suunnistuskilpailussa, jonka rasteilla oli historiaan ja ympäristöön liittyviä kysymyksiä. Myös Espoon kaupunkitekniikan keskus oli mukana tapahtumassa.

Suurpellon Lukutori katuineen toteutettiin päästötön työmaa -konseptin pilottikohteena. Työmaalla edistettiin päästövähennysten aikaansaamista ja kiertotaloutta osana EU-rahoitteista Hiilineutraalit ja Resurssiviisaat Yritysalueet, HNRY-hanketta.

Espoo aikoo olla hiilineutraali vuonna 2030, joten myös rakennustyömaiden päästöjä on merkittävästi vähennettävä.

– Lukutori on onnistunut lähtölaukaus kestävän kehityksen mukaiselle rakentamiselle Espoon kaikilla työmailla, kertoi tiedotteessa HNRY-hanketta koordinoinut Iina Kallio.

– Pilottityömaan opit otetaan käyttöön erityisesti urakkahankinnan ympäristökriteereissä, joiden avulla päästään tehokkaimmin vähentämään päästöjä ja edistämään kiertotaloutta.

Kaupungin tiedotteen mukaan Suurpellon asukasyhdistyksen puheenjohtaja Eira Mononen iloitsi, että juuri heidän odotettu keskustorinsa toimi pilottikohteena.

Hän toivoo jatkossakin hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa alueen tulevissa rakennushankkeissa, koska asukasyhdistys haluaa olla aktiivinen ympäristö- ja ilmastoasioissa samalla kun kehittävät aluettaan ja yhteisöllisyyttään. Yhteiskehittäminen asukkaiden kanssa on Espoo tarinassa eli kaupungin toiminta-periaatteissa.

Kukkiva Suurpelto jakoi suunnistuskilpailun voittajille kukkia. Tapahtumassa soitti jazzia Espoo Big Bandin ”Django Collective” ja mukana olivat myös Espoon Latu, Olarin seurakunta, Olarin Eräkotkat ja Päiväkoti Touhula. Martat pitivät kahvilaa ja jäätelöä oli saatavilla Lukutorin Gelateriasta.

Aurinkoinen päivä antoi hienot puitteet myös Lukutorin graniitti-kiveyskivien ihailulle. Ympäristöarvon käyttö mahdollisti julkisen hankintalain mukaisen urakkakilpailutuksen niin, että Lukutorille saatiin kotimaiset kivet. Samalla toteutuvat myös kestävän kehityksen ja kotimaisen työn tukemisen tavoitteet.

Tunnelmaa Kukkiva Suurpelto -tapahtumassa. Kuva: Iina Kallio

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.