Kirkkojärven koulu toimii HSY:n kummikouluna

Kuvituskuva.

Espoon keskuksessa sijaitseva Kirkkojärven koulu on alkaneena lukuvuonna mukana HSY:n kummikoulutoiminnassa.

HSY eli Helsingin seudun ympäristöpalvelut valitsee kummikouluohjelmaan vuosittain kouluja pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta.

Kummikoulutoiminnassa koulujen oppilaat harjoittelevat ympäristötekojen ottamista pysyväksi osaksi omaa arkea.

Lukuvuonna 2022-2023 mukana ovat Kirkkojärven koulun lisäksi Kirkkonummen Heikkilän ja Kartanonrannan koulut, Helsingin Vallilan ala-asteen koulu, Poikkilaakson ala-asteen koulu ja Torpparinmäen peruskoulu sekä Vantaalta Rekolan koulu.

Kummikoulut voivat valita kummivuotensa pääteemaksi joko elintärkeän veden tai kestävän kehityksen ja kiertotalouden.

Ohjelman tavoitteena on auttaa koko koulua ottamaan ympäristötekoja osaksi arkea niin, että ohjelmavuoden jälkeen sekä koulun opettajilla, oppilailla että muulla henkilökunnalla on hyvät mahdollisuudet jatkaa ympäristötyötä arjessaan.

Kummikouluvuoden oppitunnit voidaan toteuttaa lähiopetuksena, etänä tai ulkona.

– Oppitunneilla hyödynnetään myös hauskoja älylaitteella pelattavia digipelejä, jotka tutustuttavat oppilaat monipuolisten tehtävien avulla kiertotalouteen ja elintärkeään veteen, kertoo ympäristöasiantuntija Päivi Vaisto HSY:n tiedotteessa.

Ohjelmassa tärkeässä osassa on kannustaa sekä oppilaita että opettajia jatkamaan opittuja arjen ympäristötekoja myös kummivuoden jälkeen.

HSY tarjoaa oppimisen tueksi kummikouluille opetussuunnitelman mukaisia, monipuolisia oppitunteja ja materiaaleja. Opettajille tarjotaan koulutusta sekä tukea Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulu Polun ympäristökasvattajilta. Oppitunnit ja materiaalit on suunniteltu tukemaan koulun kestävän kehityksen suunnitelman toteutumista.

– Tavoitteena on, että lapset ja nuoret kasvavat ymmärtämään oman toimintansa merkityksen ympäristölle ja tekemään vastuullisia valintoja omassa arjessaan, Päivi Vaisto jatkaa.

HSY on järjestänyt kummikoulutoimintaa 15 vuoden ajan. Yhteensä ohjelmassa on vuosien mittaan ollut mukana yli 145 kummikoulua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.