Keski-Espooseen luontoalueiden hoitosuunnitelma

Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman alue kartalla.

Espoon kaupunki laatii Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman vuosille 2022-2032. Suunnitelmaan kuuluvat muun muassa Espoon keskus, Suvela ja Tuomarila.

Keski-Espoon luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelma tulee sisältämään tietoa metsien ja niittyjen nykytilasta, luontoarvoista, kulttuuriympäristöistä sekä luonnon hoitotoimenpiteet seuraavalle kymmenelle vuodelle. Uusi suunnitelma toimii myös pohjana vuosittaisten metsätyöohjelmien kokoamiseen.

Luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmaa on tehty vuorovaikutteisesti alueen asukkaiden ja sidosryhmien kanssa. Avoin kommentointiaika päättyi 18. huhtikuuta 2022. Syksyllä 2021 järjestettiin alueen asukkaille ja sidosryhmille kyselyt ja metsäkävelyitä. Kaikille avoimet metsäkävelyt pidettiin Muuralan Mikkelänpuistossa ja Sepänkylän Ymmerstanmäellä.

Metsäkävelyillä kierrettiin lähimetsien maisemissa asiantuntijoiden opastuksessa ja kerrottiin kaupungin lähimetsissä tehtävistä luonnonhoidon toimenpiteistä, metsien rakenteesta ja tilasta sekä alueen luontoarvoista.

– Kyselyistä ja metsäkävelyiltä saatu palaute, kommentit ja toiveet on otettu huomioon suunnitelmaa valmisteltaessa, tiedotti Espoon kaupunki.

Huhtikuussa päättyneen avoimen kommentoinnin aikana kerätty palaute kootaan kommentointiajan jälkeen osaksi suunnitelmaa ja viimeistelty suunnitelma esitellään lopulta Espoon kaupungin tekniselle lautakunnalle hyväksyttäväksi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.