Keilaniemeen rakennettavaan parkkihalliin 800 sähköauton latauspistettä

Keilaniemessä on rakenteilla iso 1 600 autopaikan pysäköintilaitos, johon on suunniteltu 800 sähköauton latauspistettä.

Hankkeesta tiedotti sähköverkkoyhtiö Caruna joulukuussa 2022.

– Keilanimeen rakennetaan nyt valtavaa pysäköintilaitosta, jonka päätoteuttajana toimii YIT. Laitokseen tulee yhteensä 1 600 pysäköintipaikkaa, joista puolet varustetaan sähköauton latauspisteillä. Loputkin paikat varaudutaan varustamaan latauspisteillä tulevaisuudessa, kerrottiin tiedotteessa.

Pysäköintilaitoksen rakennustyöt käynnistyivät syksyllä 2022, ja arvioiden mukaan pysäköintilaitos otetaan käyttöön vuonna 2026.

Pysäköintilaitos on HGR Property Partnersin, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja YIT:n perustaman, Keilaniemen Kiinteistökehitys Strike Ky-yhteisyrityksen kehittämä ja toteuttama hanke.

– Isojakin pysäköintihalleja löytyy Suomesta jo ennestään, mutta Keilaniemen poikkeukselliseksi tekee latauspisteiden suuri määrä, joka on mitoitettu pitkälle tulevaisuuden tarpeisiin, kommentoi Carunan innovaatiopäällikkö Verneri Kohonen.

YIT:n projektipäällikkö Paula Kaartisen tiedossa ei ole vastaavan kokoisia ja näin laajasti sähköistettäviä pysäköintilaitoksia.

Keilaniemen uuteen pysäköintihalliin on suunnitteilla pääsääntöisesti keskinopeita latauspisteitä, joiden maksimiteho on 22 kW, mutta pääjärjestelmämitoituksissa ja fyysisissä tilavarauksissa valmistaudutaan myös koko hallin varustamiseen sähköautolatauspistein.

– Halliin tulee keskinopeiden latauspisteiden lisäksi pikalatauspisteitä. Sähkön tehontarve onkin ollut pysäköintilaitoksen taloteknisessä suunnittelussa merkittävä tekijä, vaikka kuormanhallintaa luonnollisesti tullaan käyttämään. Suuri latauspaikkojen määrä ei sinällään kuitenkaan vaikuta ilmanvaihdon ja savunpoiston suunnitteluun, Kaartinen kertoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.