Kalajärven alakoululaisille väistötilat Kalajärven palvelutorilta

Kalajärven koulu saa uuden rakennuksen kesällä 2023. Uuden koulun rakennushanke on käynnistynyt alkuvuodesta 2021 tekniikan siirtotöillä.

Espoon kaupunki tiedotti tammikuussa 2021, että Kalajärven koulun alakoululaiset käyttävät Kalajärven palvelutorin tiloja uuden koulun rakennushankkeen aikana. Alakoululaisten ruokailu järjestetään opetustila Ahdissa ja sisäliikuntatunnit Kalajärvi-salissa.

Alakoululaisille järjestyi väistötilat Kalajärven palvelutorilta, koska se on tyhjentynyt korona-ajan vuoksi. Palvelutorin lounaskeittiö on remontoitu Espoon Catering Oy:n käyttöön. Espoo Cateringin keittiötoiminnot on siirretty Kalajärven koululta palvelutorin keittiöön.

– Koronaepidemian aikana tilojemme käyttö on vähentynyt, koska harrastusryhmät on jouduttu jättämään tauolle. Koululaisten tulo palvelutorille on siten ollut molempien hyöty: tyhjät tilat saavat eloa, ja koulu löysi tilat läheltä, kertoi palvelutorin toiminnasta vastaava palvelukoordinaattori Päivi Peltomaa Espoon kaupungin tiedotteessa.

Kalajärven alakoululaiset käyttävät Kalajärven palvelutoria väistötilanaan koulun uudisrakennuksen valmistumiseen asti, eli arviolta kahdesta kolmeen vuotta.

Kalajärven palvelutori oli vuoteen 2020 asti Kalajärven lähipalvelukeskus. Espoossa kehitetty palvelutori on julkisten palvelujen palvelukonsepti, jonka tavoitteena on tarjota kuntalaisille keskeiset palvelut yhdessä paikassa. Kalajärven palvelutorilla sijaitsevat esimerkiksi terveysasema ja kirjasto.

Kalajärven koulun yläkoululaiset ovat opiskelleet Järvenperän koululla syksystä 2020 alkaen.