Stadin Silakkamarkkinoiden parhaat silakkatuotteet valittiin

Silakkaraati palkitsi tänä vuonna mm. Sami Antikaisen, Kasalan kahvila-ravintolan Pasi Jokisen ja Heidi Rantamäen, Pirjo Salosen, Hannu Hellstenin ja Liisa Vainion. Kuva: Eeva Anundi.

Stadin Silakkamarkkinoiden avajaispäivän perinteiden mukaan ruoka- ja kaupunkikulttuurin asiantuntijoista koostuva silakkaraati palkitsi vuoden 2025 Silakkamarkkinoiden parhaat silakkatuotteet.

Silakkayllätys-sarjassa voittajaksi Kauppatorilla julistettiin taivassalolaisten Pirjo ja Reima Salosen tillisilakka.

– Tuomariston vakuutti perinteinen ja kaunis presentaatio sekä ihanan tillinen maku, tiedottaa Helsingin tapahtumasäätiö.

Sarjan toiselle sijalle sijoittui Kasalan kahvila-ravintolan chilisilakka, kolmannelle taivassalolaisen Liisa Vainion sitruunavalkosipulisilakka.

Pirjo ja Reima Salonen voittivat myös vuoden perinteinen maustekala -sarjan pääpalkinnon.

Tuomaristo ihastui erityisesti tuotteen moniulotteisuuteen, suolan ja makeuden tasapainoon sekä hyvään koostumukseen.

Toiselle sijalle sijoittui Hannu Hellsten Pyhtäältä ja kolmannelle sijalle kotkalainen Sami Antikainen.

Vaihtuvin jäsenin 1970-luvulta asti toiminut silakkaraati valitsee vuosittain kolme parasta kalatuotetta Stadin Silakkamarkkinoiden tarjonnasta kahdessa eri kategoriassa.

Parhaan perinteisen silakasta valmistetun maustekalan palkinnosta eli vuoden maustekala -sarjassa kilpaili tänä vuonna kuusi tuotetta.

Modernimpien kylmien silakkaherkkujen sarjassa vuoden silakkayllätys -tittelistä kilpaili nyt 15 tuotetta. Raati pisteytti tuotteet maun, ulkonäön, tuoksun ja koostumuksen mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.