Valtuusto hyväksyi bulevardikaavat Haagaan ja Munkkiniemeen

Havainnekuva Haagan ympyrästä lännestä katsottuna. Kuva: Helsingin asemakaavoituspalvelu.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 30. elokuuta kokouksessaan Haagan ympyrän ja Vihdintien kaavaratkaisut sekä Huopalahdentien ja sen ympäristön kaavamuutokset.

Molemmat kaavaratkaisut liittyvät Läntisen bulevardikaupungin ja Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentamiseen.

Kaavaratkaisu mahdollistaa myös uuden, Länsi-Helsinkiä palvelevan Haagan perhekeskuksen, terveys- ja hyvinvointikeskuksen sekä kolmen toimitilakorttelin rakentamisen Haagan ympyrän alueelle.

– Tavoitteena on, että nykyinen Haagan ympyrän liikennealue muuttuu kaupunkikuvallisesti korkeatasoisiksi kortteleiksi, ja kortteleiden väliin muodostuu vehreä Länsi-Haagan aukio, tiedotti Helsingin kaupunki.

Huopalahdentien katualueen ja ympäristön asemakaavan muutoksen tärkeimpänä tavoitteena on mahdollistaa Länsi-Helsingin pikaraitiotien rakentaminen Huopalahdentielle.

Kaava luo myös edellytykset aluetta ympäröivälle maankäytölle: Huopalahdentie linjataan uudelleen niin, että sen varrelle on sijoitettavissa asuin- ja toimitilarakentamista. Lisäksi kaavaratkaisulla suojellaan IBM:n entinen pääkonttori ja mahdollistetaan eri alojen yritysten sekä opetus- ja varhaiskasvatustilojen sijoittuminen rakennukseen.

– Tavoitteena on rakentaa Huopalahdentiestä bulevardimainen katu, joka on liikenteellisesti toimiva ja samalla mahdollisimman viihtyisä ja vehreä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.