Kytömaan asuinaluetta laajennetaan Keravalla

kuvituskuva

Kytömaan asuinaluetta aiotaan laajentaa Keravalla. Pohjois-Kytömaan asemakaavan tavoitteena on sovittaa maastoon, ympäröivään luontoon ja viereisen asuinalueen jatkoksi uutta asuinaluetta Keravan yleiskaavan mukaisesti.

Pohjois-Kytömaan uudelle asuinalueelle suunnitellaan pääsääntöisesti erillispientaloja, rivitaloja ja pienkerrostaloja.

– Tavoitteena on säilyttää arvokkaat luontokohteet ja yhtenäiset ekosysteemiverkostot sekä osoittaa asemakaavalla uusia virkistysalueita, kerrotaan Keravan teknisen lautakunnan lausunnossa.
Tekninen lautakunta puoltaa Pohjois-Kytömaan asemakaavaluonnoksen hyväksymistä.

Kaavaluonnoksen mukaan Kutimäentie ja Myllärinmutka toimivat alueen kokoojakatuina, joiden kautta alueelle on tarkoitus toteuttaa uusi HSL:n bussiyhteys. Kevyenliikenteen väylät sijoittuvat kokoojakatujen varsille sekä osittain kokonaan erilleen ajoväylistä.

Luonnoksessa on myös huomioitu, että Pohjois-Kytömaan uudelta asuinalueelta voidaan järjestää liikenteellinen yhteys tulevaisuudessa mahdollisesti toteutettavalle Tuusulan Ristikydön asemalle.

Kaupungin mukaan Pohjois-Kytömaan asemakaavalla turvataan alueen keskeisimmät ja tärkeimmät luontoympäristöt osana kaupunkirakennetta.

– Asemakaavassa on huomioitu ekologiset viheryhteydet sekä luonnon monimuotoisuuden kannalta merkittävät alueet, todetaan teknisen lautakunnan lausunnossa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.