Kalasatama päihittää nyt asuntotuotannossa Jätkäsaaren

Kalasataman projektialue on tuoreimman tilaston kärjessä, kun mitataan rakenteilla olevien asuntojen lukumäärää.

Kalasataman alueella oli vuodenvaihteessa 2018-2019 rakenteilla yhteensä 2 453 asuntoa. Kalasatamanrakentamisprojektialue käsittää Kalasataman, Sompasaaren ja Verkkosaaren osa-alueet. Tällä hetkellä asuntoja rakennetaan eniten Sompasaaren puolella sekä Verkkosaaressa.

Vuoden 2019 alussa näillä osa-alueilla oli ennakkotilaston mukaan asukkaita yhteensä 2 990. Niistä Kalasataman osa-alueella asuu 2 916 ja Sompasaaren osa-alueella 59. Verkkosaari ei muodosta omaa osa-aluetta Helsingin kaupungin julkaisemassa väestötilastossa, mutta todennäköisesti Verkkosaaressa ei asu vielä ketään, sillä alueen ensimmäiset asuintalot valmistuvat vuoden 2019 aikana.

Länsisataman alueella, joka käsittää pääasiassa Jätkäsaaren, oli rakenteilla 1 338 asuntoa vuodenvaihteessa 2018-2019. Viimeisen viiden vuoden aikana Jätkäsaareen on kuitenkin rakennettu jo huomattavasti enemmän asuntoja kuin Kalasataman projektialueelle. Jätkäsaaressa asuu tällä hetkellä hieman yli 10 000 asukasta.

Helsingin asuntotuotannon tilaston kolmosena on Herttoniemen seutu, jossa oli vuodenvaihteessa tuotannossa 969 asuntoa. Herttoniemen seudulla uusia taloja nousee Herttoniemen yritysalueelle, Herttoniemenrantaan ja Siilitielle.

Helsingin asuntotuotanto on ennätysmäisen korkealla tasolla. Helsingin tavoitteena vuonna 2018 oli 6 000 asunnon rakentaminen. Voimakkaan kaupungistumisen ja hyvän tontti-, kaava- ja rakentamiskelpoisuustilanteen vuoksi Helsingissä alkoi vuonna 2018 yhteensä 7 943 asunnon rakentaminen. Asuntoja valmistui viime vuonna kaikkiaan 4 843. Rakennuslupia myönnettiin 7 109 asunnon rakentamiseksi.

Vuodenvaihteessa Helsingissä oli rakenteilla reilut 10 000 asuntoa, mikä on merkittävästi enemmän kuin aikaisempina vuosina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.