Koiran ja kissan karvanlähtö

139

Kevät on se aika vuodesta, kun alkaa kissan ja koiran karvanlähtö; molemmat alkavat vaihtaa talviturkkia kevyempään. Mukavaahan se on, kun ilmat lämpenevät, mutta aiheutuu turkin vaihtamisesta vähän ikävääkin: ihmiset voivottelevat ympäri huushollia leviäviä karvakasoja ja eläimet saattavat kärsiä karvanlähtöön liittyvästä ihon kutinasta.

KOIRAN TURKKI

Eri koiraroduilla on erilaista hoitoa vaativia turkkeja. Jos olet epävarma, kysy esim. kasvattajalta tai muulta rotuun perehtyneeltä henkilöltä, minkälaista hoitoa koirasi turkki vaatii.

KISSAN TURKKI

Kissojen turkki on useimmiten melko helppohoitoinen. Poikkeuksen tekevät tietysti tuuhea- ja pitkäkarvaiset yksilöt. Sileääkin turkkia kannattaa joskus kammata tai harjata, jolloin saadaan turhat irtokarvat pois.

KOIRAN KARVANLÄHTÖ

Lämpimissä sisätiloissa asustelevat koirat eivät välttämättä kasvata kovinkaan tuuheata talvikarvaa, mutta yleensä turkki paksunee talveksi ja ohenee taas kesäksi. Paljon ulkona olevilla koirilla muutos on tietysti dramaattisempi.

KISSAN KARVANLÄHTÖ

Kissojen karvanlähtöön pätevät samat lait, kuin koirillakin. Vaikka kissasi olisi ns. ulkokissa, sekin voi nauttia harjaamisesta ja kampaamisesta.

VÄLINEET JA TEKNIIKKA

Harjaaminen ja kampaaminen ovat erityisen tärkeitä toimenpiteitä turkin vaihdon aikaan. Turkkiin saattaa jäädä irtokarvoja, jotka olisi hyvä saada pois. Furminaattorilla, 31pohjavillakammoilla ja karstoilla saadaan lisätehoa harjaukseen. Jos turkki on takussa, auttavat takunselvittäjät ja joskus on tietysti turvauduttava jopa saksiin. Harjaa aina myötäkarvaan.

Artikkeli : Lemmikille.com

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.