Lähes 2 500 suomalaista vastasi Järvenpään imagotutkimukseen

Järvenpään aseman bussiterminaalia talvella. Kuva: Jani Jakonen

Järvenpään kaupungin suomalaisille järjestämään imagotutkimukseen osallistui tänä vuonna aiempaa enemmän vastaajia.

Vastaajien kokonaismäärä oli tällä kertaa 2427, kun se kaksi vuotta sitten oli 1838.

Erityisen innokkaasti imagotutkimukseen vastasivat järvenpääläiset.

Kotikaupungistaan kertoi näkemyksensä tällä kertaa 1252 henkilöä ja nousua viime kerrasta oli 525 vastauksen verran.

Imagotutkimus tehtiin Järvenpäässä nyt kolmannen kerran. Aiemmat tutkimukset ovat vuosilta 2019 ja 2021. Tutkimus on räätälöity Järvenpään kaupungille ja toteutettu yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa.

Imagotutkimuksen kyselyyn pääsi vastaamaan avoimen kyselyn kautta 10.-23.1.2023 ja samaan aikaan Taloustutkimuksen Internet-paneelin kautta. Vastaajina olivat 15-79-vuotiaat suomalaiset.

Imagotutkimuksen tulosten mukaan Järvenpään tunnettuus on noussut Suomessa kahden vuoden takaisesta.

Nyt 19 prosenttia kaikista Järvenpään ulkopuolella asuvista ja 51 prosenttia keskiuusmaalaisista tuntee Järvenpään vähintään melko hyvin.

Aiempaa useampi muualla kuin Järvenpäässä asuva kertoi tuntevansa kaupungin kulttuurikohteita ja tapahtumia.

– Imagotutkimuksessa myös kysyttiin muilta kuin Järvenpäässä jo asuvilta, voisivatko he harkita muuttoa kaupunkiin. 21 prosenttia vastasi tähän myöntävästi, osuus on tasaisesti kasvanut. Eniten muuttokiinnostusta Järvenpäähän on muista Keski-Uudenmaan kunnista ja pääkaupunkiseudulta, tiedottaa Järvenpään kaupunki.

Sen sijaan järvenpääläiset suhtautuvat kotikaupunkiinsa aiempaa kriittisemmin, selviää kaupungin tiedotteesta.

– Turvallisuuden tunne on heikentynyt kaikenikäisillä, mutta erityisesti alle 25-vuotiailla. Myös tunne kuulumisesta järvenpääläiseen yhteisöön on heikentynyt aiempiin tutkimuksiin verrattuna. Asuminen ja eläminen Järvenpäässä koetaan yhä kohtuuhintaiseksi ja arjen asioiden hoito melko sujuvaksi, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

Järvenpääläiset suhtautuvat aiempaa kriittisemmin väitteeseen ”Järvenpäässä pyritään ottamaan kaupunkilaiset mukaan kaupungin kehittämiseen”.

Imagotutkimuksen ainoalle täysin uudelle väitteelle ”Olen järvenpääläisenä tyytyväinen kaupungin päätöksentekoon” kaupunkilaiset antoivat keskimäärin arvosanan 2,57 asteikolla 1-5.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.