Kausirokotusten kysyntä suurta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

Kuvituskuva

Aikoja influenssa ja koronarokotuksiin on varattu huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Myös pneumokokkirokotuksia on otettu runsaasti heti rokotusten alettua.

Kausirokotusten ajanvaraus aukesi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella 19. lokakuuta 2023, ja rokotukset ovat alkaneet marraskuun alussa.

– On hienoa, että ihmiset haluavat pitää huolta itsestään ja läheisistään ottamalla rokotteen, kertoi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen tartuntatautien ylilääkäri Leif Lakoma tiedotteessa.

– Suuresta kysynnästä kertoo se, että esimerkiksi Espoon alueella oli 8.11. mennessä varattu yli 34 000 rokotusaikaa, kun viime kaudella, mukaan lukien tammi-helmikuu, rokotettiin yhteensä noin 36 000 asukasta, Leif Lakoma jatkoi.

Rokotteiden suuri kysyntä on ruuhkauttanut ajanvarauspuhelimet ympäri hyvinvointialuetta. Suurin ruuhka syntyi Espoossa, jossa takaisinsoiton viive on venynyt jopa viikkoon.

– Pyrimme lisäämään resursseja koko alueelle, jotta lisää rokotusaikoja saataisiin avattua marras- ja joulukuulle ja puhelinjonoa pystyttäisiin purkamaan nopeammin, Lakoma kertoi 10. marraskuuta päivätyssä tiedotteessa.

Hän muistutti, että rokotusaika tulisi varata omalta terveysasemalta. Alle kouluikäiset lapset ja raskaana olevat rokotetaan neuvolassa.

Kausirokotusten yhteydessä tänä vuonna annettavat kertaluontoiset pneumokokkirokotteet ovat loppuneet HUS-apteekista, eikä niitä ole enää mahdollista saada. Lisää pneumokokkirokotteita saadaan arviolta alkuvuodesta 2024. Kohderyhmään kuuluvat voivat tuolloin hakea rokotteen omalta terveysasemaltaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.