Pukinmäkeen suunnitellaan uusia asuinkerrostaloja

Esimerkiksi Säterintie tulee sisältymään Pukinmäen suunnitteluperiaatteisiin. Nyt käynnistynyt kaavamuutos ei yllä kuvan kohdalle. Kuva: Satu Lavinen.

Helsingin kaupunki suunnittelee asemakaavamuutosta Pukinmäkeen osoitteisiin Eskolantie 1, Eskolantie 3, Eskolantie 5, Säterintie 2 ja Säterintie 4.

Kaupunki on julkaissut kaavahankkeen aloitukseksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman.

Eskolantien ja Säterintien varteen kaavoitetaan asuinkerrostaloja. Samalla selvitetään liike- ja palvelutilojen sijoittamista asuinrakennusten alimpiin kerroksiin.

Suunnitelmissa uudet rakennukset sijoittuisivat nykyisten toimitilarakennusten kohdille Pukinmäen rautatieaseman äärelle ja olemassa olevan asunto-osakeyhtiön piha-alueelle.

Helsingin kaupunki on myös laatimassa Pukinmäen ja Savelan alueelle sekä Longinojan varteen täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteita, jotka ohjaavat alueen kehittämistä.

Pukinmäen suunnitteluperiaatteet valmistellaan Helsingin yleiskaavan 2016 pohjalta, ja niissä käsitellään yleispiirteisesti muun muassa asumista, palveluita, työpaikkoja, liikkumista sekä viheralueita. Suunnitteluperiaatteet toimivat tulevien asemakaavahankkeiden tukena.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.