Tyhjä katkaisuhoitoasema väistyy tornitalojen tieltä Myyrmäessä

Kuvituskuva

Myyrmäen keskustassa sijaitseva entinen A-klinikka katkaisuhoitoasemineen aiotaan purkaa uudisrakentamisen alta. Sen sijaan tontilla nykyisin sijaitseva hoitokoti pääosin säilyy ja sitä aiotaan laajentaa. Hoitokodin siipiosa aiotaan niin ikään purkaa.

Kyseessä on Korutie 1-3:n asemakaavan muutoshanke. Alue rajautuu kehärataan, Rajatorpantiehen ja Korutiehen.

Vantaan kaupungin mukaan A-klinikka ja katkaisuhoitoasema ovat tyhjilllään. Betesda-säätiön hoitokotia on tarve laajentaa. Osa uudisrakentamisesta sijoittuu Korupuistoon, jossa on oikopolku, penkkejä ja puita. Lähellä säilyy Nuorapuisto leikkipaikkoineen.

Asemakaavamuutoksen selostuksen mukaan hoivakodin laajennus on 9-kerroksinen rakennus. Asuinkerrostaloja on tulossa kolme, joista kaksi on 12-kerroksisia tornitaloja. Tornitaloista muodostuu maamerkki Myyrmäen keskustaan etelän suunnasta tulijoille. Uutta rakentamista kaavoitetaan kaikkiaan 12 471 kerrosneliömetriä. Korutien katualue kapenee, mutta raitiotievaraus säilyy.

Purettavaksi kaavoitettavat A-klinikka ja katkaisuhoitoasema on rakennettu vuonna 1989. Vantaan kaupunginhallitus hyväksyi osaltaan Korutien asemakaavan muutosehdotuksen kesäkuussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.