Otaniemen ja Keilaniemen väliin aiotaan mahduttaa 3000 asukasta

Kivimiehen alue arkkitehtien havainnekuvassa. Kuva: Arkkitehtitoimisto A-konsultit Oy.

Kivimies yhdistää tulevaisuudessa Otaniemen ja Keilaniemen yhtenäiseksi kaupunkialueeksi.

Kivimiehen alueella sijaitsee tällä hetkellä valtion ja yliopiston rakennuksia. Aalto-yliopistolla ja Senaatti-kiinteistöillä on keskeinen rooli alueen maanomistajina ja kiinteistökehittäjinä.

-Kivimiehen alueelle olisi mahdollista toteuttaa jopa 150 000 kerrosneliömetriä uudisrakentamista ja koteja noin 3000 uudelle asukkaalle. Se muuttaisi nykyisin työpaikkoihin, yliopiston toimintoihin sekä opiskelija-asumiseen painottuvan Otaniemen entistä monipuolisemmaksi, kertoo projektinjohtaja Antti Mäkinen Espoon kaupungilta.

Kivimiehen valtteja ovat erinomainen sijainti, merellinen ympäristö sekä raideliikenteeseen tukeutuvat joukkoliikenneyhteydet.

-Aalto-yliopisto keskittää toimintansa Espooseen ja haluaa samalla kytkeytyä paremmin ympäröivään kaupunkiin ja monipuolistaa aluetta. Otaniemen innovaatioekosysteemi edellyttää elävää kaupunkiympäristöä, jossa asuminen, työpaikat, palvelut ja eri käyttäjäryhmät sekoittuvat kiinteästi, kertoo Aalto-yliopiston vararehtori Antti Ahlava.

Kivimiehen alueen rakentaminen voi alkaa 2020-luvun alkuvuosina. Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli Kivimiehen asemakaavallisia tavoitteita. Myöhemmin alueelle ryhdytään laatimaan asemakaavan muutosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.