HBA hiillosti Torppaa kolme jaksoa

HBA Märsky piti Torpan Poikia kolme jaksoa tiukoilla miesten ykkösdivarin kotiottelussa torstaina (2.2.). Ottelu kulki Torpan tahdissa, mutta HBA pysyi iskuetäisyydellä. Loppunumerot 98-76 (43-38) antavat hieman väärän kuvan kamppailusta.
ToPo aloitti hyvin Märskyn erittäin aggressiivisesta puolustamisesta huolimatta. ToPo oli valmis otteluun. Ensimmäinen jakso Torpalle 23-14.
Toisella jaksolla HBA prässäsi ylhäältä ja sai sekoitettua Torpan peliä. Valmentaja Pekka Konttisen ääni nousi aikalisällä varsin kuuluvaksi. Myös katsomolle selvisi, mitä pelaajien pitää tehdä…
HBA tuli jo tasoihin. Andre Gustavson esitteli syitä, miksi hän on 18-vuotiaiden maajoukkueen kantavia voimia. Erinomaista peliä nuorukaiselta.
Isolle tauolle numeroissa 43-38. Kolmannelle jaksolle ToPo tuli valmiimpana. Nyt ToPo-kasvatti Lassi Nikkarinen piti HBA:ta pelissä mukana kovilla yksilöratkaisuilla. Jakson lopulla ToPo sai venytettyä johdon seitsemään pisteeseen (68-61).
Viimeiselle jaksolle HBA lähti pienellä viisikolla neljän takamiehen voimin. ”Yritimme pitää höyryä yllä. Pääsimmekin muutaman lay upiin, mutta pistimme ohi”, HBA:n valmentaja Antti Koskelainen sanoi.
Neljännen jakson alussa ToPo:n kokeneempi kaarti Cedric Latimer, Nigel Moore ja Juuso Kauppinen tekivät kovia yksilösuorituksia. ToPo otti 12-0 –runin ja HBA:n nuorukaisten selkäranka nitkahti.
Lopulta Torpalle merkattiin selkeät voittolukemat 98-76. ToPo nousi sarjassa kolmanneksi.
ToPo:n valmentajan Pekka Konttisen mukaan HBA:n aggressiivisuuteen osattiin varautua, mutta silti joukkueen prässi oli todella kovaa. ”Tuskin SM-sarjassakaan tullaan näin kovaa iholle. HBA pistää huippupaineen. Emme kovin monta kertaa onnistuneet toteuttamaan hyökkäyskuviotamme.”
Erotuomarit ottivat melko tiukan linjan kontakteihin. Se oli nyt ToPo:n etu, sillä HBA:lla oli pian virhevaikeuksia ja heidän oli pakko hellittää prässiään.
Antti Koskelainen ei moittinut tuomareita, mutta totesi, että juuri USA:n turnauksesta palannut HBA tottui siellä huomattavasti kovempaan ja kontakteja sallivampaan peliin.
Torpan kokemus ja maltti kestivät paineen. Toinen voiton avain oli HBA:n takamiesten hyydyttäminen. Varsinkin Edon Maxhunin palloskriinit saatiin pois. Toki Edon heitti 17 pistettä, mutta yhtä dominoiva hän ei nyt olla kuin kahdessa aiemmassa HBA-ToPo –kamppailussa.
Antti Koskelainen kehaisi Torppaa. ”ToPo on voittamaan tottunut joukkue. Jokaiselta aikalisältä joukkue tuli vaarallisempana ja vetäisi muutaman pisteen eron.”
ToPo hyödynsi laajempaa materiaaliaan. Tosin pitää muistaa, että HBA:n nuorimmat ”miehet” ovat vasta 16-vuotiaita.
Cedric Latimer heitti parhaat pisteet (22), Nigel Mooren tilasto ei häikäissyt, mutta hän pelasi erittäin luotettavasti. Juuso Kauppinen on päässyt taas hyvään vireeseen. Emil Djeen oli nyt kova (19 pistettä) muutenkin kuin ratkaisuhetkillä. Suurin tason nostaja oli Sebastian Booker, joka pelasi tasapainoisen ottelun ja nakutti 15 minuutissa 19 pistettä.
Orlando Taylor oli mies paikallaan painissa HBA:n 210-senttisen Hannes Pöllän kanssa. Rasmus Marttinen pelasi myös hyvän ottelun. Hän piti Edon Maxhunia tehokkaasti ja väläytteli vaarallisuuttaan hyökkäyksessä.
ToPo:n seuraava ottelu on jo sunnuntaina Jyväskylässä. Kamppailu on erittäin tärkeä, sillä Jyväskylässä kärkkyy pudotuspelipaikkaa viidentenä kuusi pistettä Torpasta, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.
ToPo:n pisteet ja levyt HBA-ottelussa: Cedric Latimer 22/5, Emil Djeen 19/6, Sebastian Booker 19/3, Juuso Kauppinen 16/4, Rasmus Marttinen 7/2, Ilpo Pehkonen 5/3, Juho Hietanen 4/4, Miki Kuusisto 3/2, Nigel Moore 2/4, Orlando Taylor 1/5, Joel Jokinen ei pelannut.

ToPo:n nuorinta kaartia edustava Rasmus Marttinen pelasi HBA:ta vastaan hyvän ottelun. (Kuva: Tytti Nuoramo)