Vuohenjuustosalaatti

Vuohenjuusto sopii loistavasti useimpien kasvisten seuraksi, varsinkin nyt, kun saatavilla on laadukkaita suomalaisia kesävihanneksia.

Vaikka grillivastus on suotava, onnistuu vuohenjuuston paahtaminen uunissa ilmankin. Laita uuni niin kuumalle kuin mahdollista ja laita juusto esimerkiksi leipäviipaleen päälle. Laita juusto mahdollisimman lähelle vastuksia paahtumaan. Seuraa tarkasti paahtumista, sillä noin viidessä minuutissa voi juusto olla jo valmista. Jos haluat vielä tasaisemmin väriä, sivele pintaan hiukan hunajaa.

Kun juusto on saatu paistettua ja lisäkkeet on kunnossa, tehdään vielä viimeinen silaus eli kastike. Takapihallamme on mustaviinimarjaa, joka sopii myös loistavasti vihannesten ja vuohenjuuston seuraksi. Kastikkeessa voi kuitenkin käyttää mitä tahansa muutakin marjaa. Yksinkertaisuudessaan, lisää yhtä paljon laadukasta oliiviöljyä ja balsamicoa marjoille ja sekoita, kastikkeesi on jo valmis.

Tämän salaatin voi tarjota niin lämpimänä kuin kylmänäkin ja tietenkin voit lisätä joukkoon myös muita puutarhasi antimia tai haluamiasi vihanneksia.

CHEVREVUOKA

Tarvitset:

1 kesäkurpitsa
1 tanko vuohenjuustoa
3-4 pientä porkkanaa
2 kourallista nuoria parsakaalin kukintoja
1 dl tuoreita herneitä
5 sipulin nuppu
2-3 rkl hunajaa
Viinisuolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Kastike:

1 dl mustaherukoita
2 rkl tummaa balsamicoa
3 rkl laadukasta oliiviöljyä
viinisuolaa

Valmista näin:
Leikkaa kesäkurpitsasta keskiosa siemenineen pois ja viipaloi loput kurpitsasta ohuelti. Leikkaa porkkanat ja sipuli pieneksi ja laita paistumaan oliiviöljyyn. Toisella pannulla, paistele kesäkurpitsa sekä parsakaalit ja mausta valkoviinisuolalla molemmat pannut.

Siirrä paistetut kesäkurpitsat ja parsakaalit uunivuokaan. Viipaloi vuohenjuusto ja levitä kesäkurpitsojen ja parsakaalin päälle. Mausta vuohenjuusto hunajalla ja viinisuolalla. Laita vuoka uuniin paahtumaan grillivastusten alle ja valmista sillä välin kastike. Laita kulhoon mustaherukat, balsamico, oliiviöljy ja valkoviinisuola. Riko marjojen rakennetta hiukan ja sekoita hyvin.

Kun vuohenjuusto on paahtunut pinnasta nosta koko vuoka uunista. Annostele lautaselle vuohenjuustovuokaa, porkkanapaistosta ja viimeistele mustaherukkakastikkeella. Viipaloi tuoreen sipulin vartta ja ripottele päälle vasta ennen tarjoilua.

Nämä reseptit kirjoittaa Kokki Alexander Trivedi ja olet enemmän kuin tervetullut seuraamaan blogiani: www.aitoaarkiruokaa.fi

JAA