Tikkurilan jokirantaan hyppykiviä ja ulkogrillejä

Vantaan kaupunki uudistaa Vernissanrantaa ja Väritehtaanrantaa Tikkurilassa. Vantaan tekninen lautakunta on hyväksynyt Tikkurilan jokirannan puistosuunnitelman.

Suunnitelman lähtökohtana on Tikkurilan jokirannan kehittäminen rinnakkain Tikkurilan keskustan kanssa. Tavoitteena on muodostaa jokirannasta viihtyisä rantapuisto.

Suunnittelualue sijaitsee Keravanjoen rannassa noin 300 metrin päässä Tikkurilan asemalta. Alueen läpi virtaa Tikkurilankoski.

Merkittävä muutos alueella tulee olemaan padon osittainen purkaminen. Padon purkamisen vuoksi nykyinen vedenpinta laskee ja uutta ranta-aluetta vapautuu virkistyskäyttöön.

Puistosuunnitelman mukaan uudet rantareitit linjataan molemmille puolille rantaa. Oleskelupaikkoja sijoitetaan veden äärelle säilyvän pato-osuuden ja lammen ympäristöön. Alueelle leimallista teollisuus- ja kulttuurihistoriallista tunnelmaa korostetaan maisema-arkkitehtuurin keinoin.

Vernissan piha ja vanhan piipun välille rakennetaan uusi puistoraitti. Joen etelärannalle tehdään kapea sorapintainen kalastajapolku, jota pitkin pääsee kulkemaan vesirajassa matalan veden aikaan. Rantaan sijoitetaan padon vanhoja kiviä kivipoluksi ja hyppykiviksi.

Vernissanrantaan sijoitetaan penkkejä, pöytiä ja ulkogrillejä. Väritehtaanrannan puolella toteutetaan näköalatasanne. Rinteeseen porrastetaan istuinkatsomo, joka voi toimia esimerkiksi koululaisluokkien kokoontumispaikkana.

Tikkurilan jokirannan puistosuunnitelma pohjautuu vuonna 2015 järjestettyyn maisema-arkkitehtuurikilpailuun, jonka voitti Loci maisema-arkkitehdit Oy:n ehdotus nimeltään ”Keidas”.

JAA