Opiskelijat visioivat Glimsin uuden kävijäkeskuksen

Lippajärven kupeessa sijaitsevan Glimsin talomuseon kehittämisestä on laadittu arkkitehtiopiskelijoiden visioita. Ne ovat esillä Unelma kävijäkeskuksesta -näyttelyssä Espoon kaupunginmuseon Talomuseo Glimsissä.

Talomuseo Glims on vanha keskiaikainen tila, joka on toiminut vuosikymmenet museona ja suosittuna oppimisympäristönä.

Glimsissä vierailee vuosittain yli 20 000 kävijää, ja tilat eivät enää vastaa nykypäivän museotoiminnalle asetettuihin vaatimuksiin. Kulttuurilautakunta hyväksyikin kesäkuussa 2018 Glimsin kävijäkeskuksen tarveselvityksen. Koulun ja varhaiskasvatuksen uudet opetussuunnitelmat tuovat jatkuvasti lisää lapsiryhmiä museoon. Uudessa kävijäkeskuksessa voitaisiin ottaa vastaan suuria ryhmiä myös talvikaudella tai sateen sattuessa ja siellä olisi tilat näyttelyille, kursseille, tapahtumille, juhlille ja nykyistä suuremmalle kahvila-ravintolalle.

Espoon kaupunginmuseon ja Aalto-yliopiston yhteistyön myötä rakennussuunnittelukurssin arkkitehtiopiskelijoiden tehtävänä oli suunnitella Talomuseo Glimsiin uusi kävijäkeskus. Kurssilla perehdyttiin julkisen rakennuksen suunnitteluun toiminnallisena ja arkkitehtonisena kokonaisuutena sekä tutkittiin rakennuksen sovittamista ympäristöön. Näyttelykävijät voivat kommentoida näyttelyssä olevia opiskelijoiden töitä ja valita niistä suosikkinsa.

Näyttely on avoinna 8.5.2019-12.1.2020.

Arkkitehtiopiskelijoiden visioita Glimsin kävijäkeskuksesta. Kuva: Jori Uusitalo.
JAA