Satavuotiasta Suomea juhlitaan Espoossa sadalla kestävän kehityksen sitoumuksella

Espoossa tehdään työtä vastuullisen toiminnan, luontohyötyjen, päästöttömän ja älykkään energian, sujuvan ja monipuolisen liikkumisen sekä älykkäiden rakentamisen ja kehittämisen ratkaisujen näkökulmista.

Espoon sata sitoumusta kertovat innostumisesta ja sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Kaupungin työntekijät ja kaupunkilaiset ovat ymmärtäneet asian tärkeyden ja laajuuden ja he haluavat olla mukana tekemässä kestävää tulevaisuutta, Kestävä Espoo -ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell iloitsee

Espoon sata sitoumusta ovat osa kaupungin Kestävä Espoo -ohjelmaa ja laajemmin kansallista sitoumus2050.fi-työtä.

Espoo on ollut ensimmäisenä kaupunkina mukana Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksessa vuodesta 2015 ja marraskuun alussa sitoumuksia oli tehty 101 kappaletta.

Suomen kestävän kehityksen toimikunnan koordinoima sitoumus tähtää hyvän elämän mahdollistamiseen tuleville sukupolville ja määrittää yhteiset tavoitteet tulevaisuuden Suomelle. Yhteisöt, yritykset ja julkishallinto liittyvät mukaan omilla kestävän kehityksen lupauksillaan.

– Espoon sata sitoumusta kertovat innostumisesta ja sitoutumisesta kestävään kehitykseen. Kaupungin työntekijät ja kaupunkilaiset ovat ymmärtäneet asian tärkeyden ja laajuuden ja he haluavat olla mukana tekemässä kestävää tulevaisuutta, Kestävä Espoo -ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell iloitsee.

Kestävä kehitys kaupungin strateginen tavoite

Espoossa tehdään työtä vastuullisen toiminnan, luontohyötyjen, päästöttömän ja älykkään energian, sujuvan ja monipuolisen liikkumisen sekä älykkäiden rakentamisen ja kehittämisen ratkaisujen näkökulmista.

– Meille yhteiskuntasitoumus on väline Espoon kehittämisessä sosiaalisesti, ekologisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävästi. Kestävän kehityksen sitoumustyön tavoitteena on vaikuttavuuden ja tuloksellisuuden lisääminen koko kaupunkikonsernissa. Espoon kaupungille sitoumukset ovat osa yksiköiden kestävän kehityksen työtä, toteaa kaupungin kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala.

Osana sitoumusta espoolaisia oppilaitoksia, yrityksiä ja yhteisöjä on pyydetty antamaan omat lupauksensa kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.

– Sitoumustyö on hyvä toimintamalli jokaiselle kunnalle, toteaa Laitala.

Espoon kaupungilla etenkin päiväkodit ja koulut ovat ottaneet sitoumustyön omakseen

– On hienoa huomata, millaisia konkreettisia tekoja lasten ja nuorten parissa toimivat nostavat sitoumuksissaan esiin. Siellähän tulevaisuutta kasvatetaan, toteaa kaupungin sitoumustyötä koordinoiva suunnittelija Niina Järvinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.