Ei tarvetta tutustua

Helsingin piispaksi valittu Teemu Laajasalo, 42, tunnettiin ennen piispan tummansiniseen kaapuun ja hiippaan pukemista kaikkialla Suomessa nimellä Teemu Tammisalo. Keskeinen rooli Yleisradion mainiossa YleLeaks -viihdeohjelmassa teki Kallion nuoresta kirkkoherrasta maan kuullun.

Kaikkea oppiakaan ei tarvitse noudattaa. Martti Luther sanoi 500 vuotta sitten, että uskoisia tunnusmerkkejä saa käyttää vain siihen asti kun ne kuluvat käyttämättömiksi. Ovat siis vahvaa kangasta.

YleLeaks oli samalla ansa, johon piispaksi pyrkimisen laajalti uskottiin kompastuvan. Toisin kävi. Piispakin voi olla ainakin ennen valituksi tulemistaan hauska. Sekään ei haitannut, että hänen valmennustoimintansa yrittäjänä on ollut orjantappuroilla tanssimista.

Teemu valittiin ensimmäisellä kierroksella Helsingin pappien ja vaaleilla valittujen maallikkojäsenten 795 äänen turvin. Kaksi naista, Jaana Hallamaa ja Kaisamari Hintikka, joutuvat pysymään nykyisessä ruudussaan, Hallamaa Helsingin yliopistossa ja Hintikka Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä Genevessä.

Teemu Laajasalo keräsi kannatuksensa virkeällä toiminnallaan Kallion seurakunnan kirkkoherrana. Opilliset ansiot kasvatustieteen tohtoriksi väittelystä tuskin olisivat riittäneet. Hän sai silinterihatun tutkittuaan autoerotiikkaa kristillisessä katsannossa. Luulin, että se on jotain liikenneturvallisuuteen liittyvää, kunnes selvisi että kysymys oli itsetyydytyksestä.

Kilpailijoista Kaisamari Hintikalla oli tutkimuksen kohteena anglosaksisuudessa persoonakäsite moraalifilosofiassa.

Tuskin on tarvetta tutustua siihenkään..

* * *

Helsingin pormestarivaalit jättivät puille paljaille Ritva Viljasen (sd). Ylipormestari Jussi Pajunen (kok) pääsi ennenaikaiselle eläkkeelle ja Anni Sinnemäki (vihr) virkahenkilöksi samaan tehtävään, jota oli jonkin aikaa johtanut virkaihmisenä. Tohtori Pekka Saurista (vihr) tuli professori kulman taakse yliopistoon ja Lasse Männistö (kok) seurasi Laura Rätyä (kok) julkiselta puolelta yksityisten sotepalveluiden odotuslistalle.

Vaan ei huolta myöskään Ritva Viljasesta. Lyhyt ja kunnollinen ura kunnallisessa elämässä nosti hänet neljänneksi suurimman kaupunkimme eli Vantaan kaupunginjohtajaksi. Kaupunginjohtaja on jo vuosikymmeniä sitten asettunut ennakoiden asumaan Vantaalle, joten työmatka lyheni. Eikä sekään haittaa, että hänen kokemuksensa ja pätevyytensä valtion hallinnossa oli jo Helsingille iso etu.

MARTTI HUHTAMÄKI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.